1 Temmuz 2016 Facebook'ta Takip EdinTwitter'da Takip Edin Uzunköprü Tanıtım Filmi

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

Borsamız bünyesinde kurulan ve 2006 yılından beri faaliyette olan Toprak tahlil laboratuarımızın tanıtımı ve devlet tarafından toprak tahliline verilen desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantıları 26 OCAK 2010 Salı günü Alıç, Aslıhan ve Altınyazı köyü muhtarlarının ve ilgili üreticilerin katılımları ile başladı.

Geçtiğimiz yıllarda teknik personelimiz tarafından köy ziyaretleri şeklinde rutin olarak düzenlenen toplantılarda, üreticilerimize toprak tahlilinin önemi ve desteklemeler hakkında gerekli bilgiler aktarılmaya çalışılmıştı. Fakat yaptırılan analiz sayılarına bakılacak olunursa toplantıların etkili olmadığı görülmüştür. Bu sebepten dolayı teknik personelimiz 2010 yılı için farklı bir toplantı planı hazırlamıştır.

26 /01/2010 ve 01/03/2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılara, köy ve mahalle muhtarlarının, köylerinde veya mahallelerinde çiftçilik faaliyetlerinde bulunan ve önder çiftçi niteliği taşıyan üreticilerden en az 2 kişi olmak kaydıyla, ekteki listede belirlenen günde, 14:00-17:00 saatleri arasında Toprak Tahlil Laboratuarımıza gelmeleri öngörülmektedir. Toprak tahlili günümüz modern tarımının vazgeçilmez bir unsurudur. Çiftçilerimizin, gerek toprak tahlili yaptırarak bilinçli üretim yapmalarını sağlamak gerekse, devletin toprak tahliline verdiği desteklemelerden maksimum seviyede gelir elde etmeleri konusunda teknik açıdan Ziraat Mühendislerine, konunun benimsetilmesi açısından da köylerde yönetici ve lider konumunda bulunan muhtarlar ve önder çiftçilere önemli görevler düşmektedir.

TOPLANTI PROGRAMI

17.02.2010

SÜLEYMANİYE, TURNACI, TÜRKOBASI,

18.02.2010

YAĞMURCA, ÇÖPKÖY MAH. ATATÜRK MAH.

19.02.2010

AŞÇIOĞLU MAH.,  B.ŞEHSUVARBEY MAH., CAMİ MURADİYE MAH.

22.02.2010

CUMHURİYET MAH., DEMiRTAŞ MAH., F. ÇAKMAK MAH.

23.02.2010

HABİB HOCA MAH., HALİSE HATUN MAH., KAVAK MAH.

24.02.2010

K.ŞEHSUVARBEY MAH., MESCİT MAH., MURADİYE MAH.

25.02.2010

RIZA EFENDİ MAH., YENİKÖY MAH.

26.02.2010

KIRCASALİH BELEDİYESİ MUHTARLARI

01.03.2010

KURTBEY BELEDİYESİ MUHTARLARI

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’E ZİYARETBorsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Saka 24.06.2016 tarihinde yeni Edirne Valisi Günay Özdemir’e hayırlısı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Uzunköprü Ticaret Borsasının faaliyetleri, İlçemiz tarımı, tarımsal sanayisi, ekonomik, sosyal ve kültürel durumu hakkında bilgiler veren ve 9 maddelik ilçemizin ve bölgemizin öncelikli sorunlarını içeren bir rapor sunan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Saka göreve yeni başlayan Edirne valimiz Günay Özdemir’e başarı dileklerini ileterek “hayırlı olsun” dediler. TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ YETKİLİLERİNDEN BORSAMIZA ZİYARETTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer ve Serin İklim Tahılları Şube Şefi Dr. İrfan Öztürk 22.06.2016 tarihinde borsamızı ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ile görüşen Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk Yenilene ürün tahlil laboratuvarımızda incelemelerde bulunarak analiz cihazları, buğdayların analiz sonuçları ve kalite değerleri hakkında bilgiler aldılar İklim ve toprak yapısı bakımından bölgemizde yetiştirilmesi uygun olan buğday çeşitleri geliştirmek ve sonucunda buğdayda verim ve kalitenin yükselmesine katkı sağlamak amacı ile Uzunköprü Ticaret Borsası ile her zaman işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini ve Ülkemizde fiyatları referans alınan Uzunköprü Ticaret Borsası ile birlikte çiftçilerin ve bölgenin tarımsal açıdan gelişmesi için işbirliğine devam edileceğini belirttiler. TARIM İLÇE VE TMO’DAN BORSAMIZA ZİYARETUzunköprü Tarım İlçe Müdürü Halil Karahan, TMO Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman, TMO Edirne Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Osmancık, TMO Edirne Alım Şefi Yunus Nadi Tuna ve Uzunköprü TMO Ajans Amiri Metin Derdiyok 22.06.2016 tarihinde borsamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ile birlikte satışların yoğun olarak devam ettiği salon satış seansımızı izlemiş ve Yenilenen Ürün Tahlil Laboratuvarımızı gezerek yapılan analizler, buğdayların cinsleri ve kalite değerleri, Türkiye’de tek olarak yapılan salon satışına gelen ürünlerin glüten değerleri ve kimyasal analizleri ile satışa sunulması konularında bilgiler almış, buğdayda kalite, verim ve fiyatlarla ilgili istişarede bulunmuşlardır. AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇAĞATAY YILMAZ´DAN BORSAMIZA ZİYARETAK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz 21.06.2016 tarihinde Borsamızı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ile birlikte Trakya Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirilen “AB STANDARTLARINDA ÜRÜN TAHLİL LABORATUVARI İLE BÖLGEYE HİZMET” isimli proje sonucunda Uzunköprü’müze kazandırılan Ürün Tahlil Laboratuvarımızı gezmiş ve laboratuvarın işleyişi, alınan cihazlar, yapılan analizler ve gerçekleşen günlük işlemler hakkında bilgiler almıştır. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ TRAKYA BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDIBorsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan 16.06.2016 tarihinde Edirne Ticaret Borsası´nda gerçekleştirilen Trakya Ticaret Borsaları Yönetim Kurulu Başkanları istişare toplantısına katıldı. Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da katıldılar.