24 Ocak 2018 Facebook'ta Takip EdinTwitter'da Takip Edin Uzunköprü Tanıtım Filmi

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

Borsamız bünyesinde kurulan ve 2006 yılından beri faaliyette olan Toprak tahlil laboratuarımızın tanıtımı ve devlet tarafından toprak tahliline verilen desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantıları 26 OCAK 2010 Salı günü Alıç, Aslıhan ve Altınyazı köyü muhtarlarının ve ilgili üreticilerin katılımları ile başladı.

Geçtiğimiz yıllarda teknik personelimiz tarafından köy ziyaretleri şeklinde rutin olarak düzenlenen toplantılarda, üreticilerimize toprak tahlilinin önemi ve desteklemeler hakkında gerekli bilgiler aktarılmaya çalışılmıştı. Fakat yaptırılan analiz sayılarına bakılacak olunursa toplantıların etkili olmadığı görülmüştür. Bu sebepten dolayı teknik personelimiz 2010 yılı için farklı bir toplantı planı hazırlamıştır.

26 /01/2010 ve 01/03/2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılara, köy ve mahalle muhtarlarının, köylerinde veya mahallelerinde çiftçilik faaliyetlerinde bulunan ve önder çiftçi niteliği taşıyan üreticilerden en az 2 kişi olmak kaydıyla, ekteki listede belirlenen günde, 14:00-17:00 saatleri arasında Toprak Tahlil Laboratuarımıza gelmeleri öngörülmektedir. Toprak tahlili günümüz modern tarımının vazgeçilmez bir unsurudur. Çiftçilerimizin, gerek toprak tahlili yaptırarak bilinçli üretim yapmalarını sağlamak gerekse, devletin toprak tahliline verdiği desteklemelerden maksimum seviyede gelir elde etmeleri konusunda teknik açıdan Ziraat Mühendislerine, konunun benimsetilmesi açısından da köylerde yönetici ve lider konumunda bulunan muhtarlar ve önder çiftçilere önemli görevler düşmektedir.

TOPLANTI PROGRAMI

17.02.2010

SÜLEYMANİYE, TURNACI, TÜRKOBASI,

18.02.2010

YAĞMURCA, ÇÖPKÖY MAH. ATATÜRK MAH.

19.02.2010

AŞÇIOĞLU MAH.,  B.ŞEHSUVARBEY MAH., CAMİ MURADİYE MAH.

22.02.2010

CUMHURİYET MAH., DEMiRTAŞ MAH., F. ÇAKMAK MAH.

23.02.2010

HABİB HOCA MAH., HALİSE HATUN MAH., KAVAK MAH.

24.02.2010

K.ŞEHSUVARBEY MAH., MESCİT MAH., MURADİYE MAH.

25.02.2010

RIZA EFENDİ MAH., YENİKÖY MAH.

26.02.2010

KIRCASALİH BELEDİYESİ MUHTARLARI

01.03.2010

KURTBEY BELEDİYESİ MUHTARLARI

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN’DAN İYİ PARTİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİUzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan 23 Ocak 2018 tarihinde İyi Parti Uzunköprü İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Av. Burhan Başeğmez ve Yönetim Kurulu Üyelerine Uzunköprü Ticaret Borsası Meclisi adına hayırlı olsun dileklerini iletmiştir. CHP UZUNKÖPRÜ İLÇE TEŞKİLATINDAN BORSAMIZA ZİYARETCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan, İlçe Teşkilatı Üyeleri ile birlikte 15.01.2018 tarihinde borsamızı ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz İbrahim Yılmaz ile Orhan Gür’ün hazır bulundukları ziyarette Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan, öncelikle ziyaretleri için Özlem Becan ve ekibine teşekkür etti. yeni dönemde ki çalışmaları için başarılar dileyerek İlçemizin tarım ve hayvancılık konuları, ticari ve ekonomik hayatındaki sorunları görüştüler. TRAKYA ODA BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISI KEŞAN TSO EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİYeni nesil ekonomide dijital dönüşüm kapsamında Trakya genelinde hayata geçirilmesi planlanan Trakya E - Platformu, 12 Ocak 2018 Cuma günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Trakya Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı´nda masaya yatırıldı. Toplantıda Türkiye e ticaret Meclisi Başkan yardımcısı Merter Özdemir sunum gerçekleştirdi. Ardından Sefamerve Markasının CEO su Mehmet Metin Okur tecrübelerini paylaştı ve önerilerini sundu. Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz’ın iştirak ettiği toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Trakya Oda ve Borsalarının Başkanları ve Yöneticileri katıldılar. İPSALA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KERMAN’A ZİYARETYönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan, Borsamız Üyeleri Sanayici Doğan SAKA ve Halil GÜMÜŞ ile beraber 09.01.2018 tarihinde İpsala İlçemizin başarılı Belediye Başkanı Mehmet KERMAN ‘ı ziyaret ederek, Bugüne kadar İpsala’nın geleceği için gerçekleştirdiği çok önemli projeler ve yapmayı planladığı projeler hakkında istişarelerde bulundular. 2017-2018 ÇELTİK-PİRİNÇ ÜRETİMİ, TİCARETİ VE SORUNLARI KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİEdirne, Uzunköprü, Keşan, İpsala Ticaret Borsası Yönetici ve üyeleri, Ticaret Odaları, Bölge Ziraat Odaları temsilcileri, Çeltik Üreticileri Birlikleri ve Sulama Birlikleri temsilcileri ile çeltik üreticilerinin ve konunun tüm paydaşlarının katılımları ile 09.01.2018 tarihinde İpsala Ticaret Borsasında 2017-2018 Çeltik-pirinç üretimi, ticareti ve sorunlarının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi. Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan, Meclis Üyemiz ve aynı zamanda Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Birol Kocaman ve sektördeki üyelerimizin katılım sağladıkları toplantıda Çeltik, Kargo ve Pirinçte Ekonomik Kurul tarafından İthalatta gümrük vergilerinin düşürülmesi neticesinde Üreticilerin ve Sanayi Kuruluşlarının içine düşecekleri zararlar ve bu zararları en aza indirgeme ile bu gümrük indiriminin piyasalar ve üreticiler üzerine olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılacak çalışmalar hakkında görüşüldü.