26 Ağustos 2016 Facebook'ta Takip EdinTwitter'da Takip Edin Uzunköprü Tanıtım Filmi

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

Borsamız bünyesinde kurulan ve 2006 yılından beri faaliyette olan Toprak tahlil laboratuarımızın tanıtımı ve devlet tarafından toprak tahliline verilen desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantıları 26 OCAK 2010 Salı günü Alıç, Aslıhan ve Altınyazı köyü muhtarlarının ve ilgili üreticilerin katılımları ile başladı.

Geçtiğimiz yıllarda teknik personelimiz tarafından köy ziyaretleri şeklinde rutin olarak düzenlenen toplantılarda, üreticilerimize toprak tahlilinin önemi ve desteklemeler hakkında gerekli bilgiler aktarılmaya çalışılmıştı. Fakat yaptırılan analiz sayılarına bakılacak olunursa toplantıların etkili olmadığı görülmüştür. Bu sebepten dolayı teknik personelimiz 2010 yılı için farklı bir toplantı planı hazırlamıştır.

26 /01/2010 ve 01/03/2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılara, köy ve mahalle muhtarlarının, köylerinde veya mahallelerinde çiftçilik faaliyetlerinde bulunan ve önder çiftçi niteliği taşıyan üreticilerden en az 2 kişi olmak kaydıyla, ekteki listede belirlenen günde, 14:00-17:00 saatleri arasında Toprak Tahlil Laboratuarımıza gelmeleri öngörülmektedir. Toprak tahlili günümüz modern tarımının vazgeçilmez bir unsurudur. Çiftçilerimizin, gerek toprak tahlili yaptırarak bilinçli üretim yapmalarını sağlamak gerekse, devletin toprak tahliline verdiği desteklemelerden maksimum seviyede gelir elde etmeleri konusunda teknik açıdan Ziraat Mühendislerine, konunun benimsetilmesi açısından da köylerde yönetici ve lider konumunda bulunan muhtarlar ve önder çiftçilere önemli görevler düşmektedir.

TOPLANTI PROGRAMI

17.02.2010

SÜLEYMANİYE, TURNACI, TÜRKOBASI,

18.02.2010

YAĞMURCA, ÇÖPKÖY MAH. ATATÜRK MAH.

19.02.2010

AŞÇIOĞLU MAH.,  B.ŞEHSUVARBEY MAH., CAMİ MURADİYE MAH.

22.02.2010

CUMHURİYET MAH., DEMiRTAŞ MAH., F. ÇAKMAK MAH.

23.02.2010

HABİB HOCA MAH., HALİSE HATUN MAH., KAVAK MAH.

24.02.2010

K.ŞEHSUVARBEY MAH., MESCİT MAH., MURADİYE MAH.

25.02.2010

RIZA EFENDİ MAH., YENİKÖY MAH.

26.02.2010

KIRCASALİH BELEDİYESİ MUHTARLARI

01.03.2010

KURTBEY BELEDİYESİ MUHTARLARI

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

TEPAV KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDITepav Komisyon Toplantısı Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN´in başkanlığında 24 Ağustos 2016 çarşamba günü başkanlık makamında gerçekleşti. Toplantıya Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen ASLAN, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Uzunköprü Belediye Meclis Üyeleri Osman AKGÜN, Zeliha TOKATLI, Ali İhsan SARI katıldı. IX. TİCARET VE SANAYİ ŞURASI BASINLA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİUzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan ile Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar TOBB tarafından bu yıl 9’uncusu organize edilecek olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında bölgemizi ve ilçemizi ilgilendiren ticaret, sanayi, tarım ve çevre ile ilgili sorunların tespiti konusunda istişarelerde bulunmak üzere 24.08.2016 tarihinde ilçemizdeki yerel basın mensupları ile bir araya geldiler. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Şura’da, 81 ilden oda ve borsa başkanları, illerindeki en önemli 5 sorunu ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Başbakana ve İlgili Bakanlara aktarma fırsatı buluyorlar. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN ÜRÜN İHTİSAS BORSASI TOPLANTISINA KATILDI.Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan 16.08.2016 Salı günü TOBB’da yapılan ve 113 Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlarının davetli olduğu Ürün İhtisas Borsası kuruluş ve ortaklık yapısının belirlendiği istişare toplantısına katıldı. Ürün ihtisası Borsaları Lisanslı depoculuk sistemi kapsamındaki tarım ürünlerinin fiziki veya elektronik ortamlarda alım satımına aracılık eden, gerek ürünlerin fiziki olarak, gerekse ürünü temsilen lisanslı depo işletmelerince çıkarılan ürün senetlerinin ve alivre sözleşmelerin ticaretine aracılık eden, yeterli alt yapı ve elektronik donanım ile mali alt yapıya sahip olan, faaliyet alanı bölgesel, ulusal veya uluslararası olabilen, Bakanlar Kurulunca kuruluş izni ve Bakanlığımızca faaliyet izni verilen, anonim şirket şeklinde faaliyette bulunacak kuruluşlardır. Toplantıda Yeni ürün ihtisas borsasının ortaklık payları konusu görüşüldü. TEPAV KOMİSYON TOPLATISI GERÇEKLEŞTİRİLDİTEPAV Komisyon Toplantısı, 15.08.2016 tarihinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen ASLAN, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet KALKANDELEN, UTSO Yönetim Kurulu Üyesi İhsan AKINCI, Belediye Meclis Üyeleri Ali İhsan SARI, Zeliha TOKATLI ve Osman AKGÜN katıldı. Görüşmede Uzunköprü’yü tanıtıcı materyaller ve Uzunköprü Belediyesi tarafından yapılması düşünülen Uzunköprü Festivali ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 23 veya 24 Ağustos’ta Diğer STK’lar ve basın mensuplarının katılımlarıyla genişletilmiş bir komisyon toplantısı yapılması kararlaştırıldı. BİYOKÜTLE KAYNAKLI ENERJİ YATIRIMI İLE İLGİLİ EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’E ZİYARET İlçemize Biyokütle Kaynaklı Enerji tesisi yatırımı hazırlığında bulunan Mutlular Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, Şirket Müdürü Çiçek Mutlu, AK Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz ve Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan 12.08.2016 tarihinde Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret ederek İlçemizde yapılması planlanan Biyokütle Kaynaklı Enerji tesisi hakkında bilgiler verdiler.