02 Eylül 2014 Facebook'ta Takip Edin

TOPRAK TAHLİL LABORATUVARININ TANITIMI

Borsamız bünyesinde kurulan ve 2006 yılından beri faaliyette olan Toprak tahlil laboratuarımızın tanıtımı ve devlet tarafından toprak tahliline verilen desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantıları 26 OCAK 2010 Salı günü Alıç, Aslıhan ve Altınyazı köyü muhtarlarının ve ilgili üreticilerin katılımları ile başladı.

Geçtiğimiz yıllarda teknik personelimiz tarafından köy ziyaretleri şeklinde rutin olarak düzenlenen toplantılarda, üreticilerimize toprak tahlilinin önemi ve desteklemeler hakkında gerekli bilgiler aktarılmaya çalışılmıştı. Fakat yaptırılan analiz sayılarına bakılacak olunursa toplantıların etkili olmadığı görülmüştür. Bu sebepten dolayı teknik personelimiz 2010 yılı için farklı bir toplantı planı hazırlamıştır.

26 /01/2010 ve 01/03/2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılara, köy ve mahalle muhtarlarının, köylerinde veya mahallelerinde çiftçilik faaliyetlerinde bulunan ve önder çiftçi niteliği taşıyan üreticilerden en az 2 kişi olmak kaydıyla, ekteki listede belirlenen günde, 14:00-17:00 saatleri arasında Toprak Tahlil Laboratuarımıza gelmeleri öngörülmektedir. Toprak tahlili günümüz modern tarımının vazgeçilmez bir unsurudur. Çiftçilerimizin, gerek toprak tahlili yaptırarak bilinçli üretim yapmalarını sağlamak gerekse, devletin toprak tahliline verdiği desteklemelerden maksimum seviyede gelir elde etmeleri konusunda teknik açıdan Ziraat Mühendislerine, konunun benimsetilmesi açısından da köylerde yönetici ve lider konumunda bulunan muhtarlar ve önder çiftçilere önemli görevler düşmektedir.

TOPLANTI PROGRAMI

17.02.2010

SÜLEYMANİYE, TURNACI, TÜRKOBASI,

18.02.2010

YAĞMURCA, ÇÖPKÖY MAH. ATATÜRK MAH.

19.02.2010

AŞÇIOĞLU MAH.,  B.ŞEHSUVARBEY MAH., CAMİ MURADİYE MAH.

22.02.2010

CUMHURİYET MAH., DEMiRTAŞ MAH., F. ÇAKMAK MAH.

23.02.2010

HABİB HOCA MAH., HALİSE HATUN MAH., KAVAK MAH.

24.02.2010

K.ŞEHSUVARBEY MAH., MESCİT MAH., MURADİYE MAH.

25.02.2010

RIZA EFENDİ MAH., YENİKÖY MAH.

26.02.2010

KIRCASALİH BELEDİYESİ MUHTARLARI